حمل و نقل بین المللی
موضوعات داغ

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟

حمل و نقل بین المللی

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟ برخی از شواهد تجربی از کشورهای آسه آن ( انجمن ملل آسیای جنوب شرقی).

 

 

خلاصه

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟ 10 | آفکو

فعالیت های تجاری و حمل و نقل در طی دهه های گذشته در میان انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا ( آسه آن ) به طرز چشمگیری رشد کرده است. بر اساس این مشاهدات، این مقاله پیش بینی می کند که آزادسازی تجارت و توسعه مدیریت حمل و نقل به طور متقابل تقویت شده اند. حذف تعرفه داخلی در منطقه تجارت آزاد تجارت را تسهیل می کند و در نتیجه تقاضا برای تدارکات حمل و نقل را افزایش می دهد. توسعه لجستیک حمل و نقل برای گسترش تجارت با غیر عضو، اثرزیادی ایجاد می کند. یافته های این مقاله نشان می دهد که توسعه لجستیک حمل و نقل یک کشور توسعه تجارت منطقه ای و جهانی آن را تقویت می کند.

مقدمه

رابطه بین توسعه مدیریت حمل و نقل و تسهیل تجارت در سالهای اخیر به ویژه تحت موج های جدید ادغام اقتصادی از طریق مجموعه ای در حال ظهور از ترتیبات تجارت ترجیحی چند جانبه مانند توافق نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی و انجمن تجارت آزاد آمریکای لاتین، مورد توجه تحقیقاتی قرار گرفته است. یک باور عمومی وجود دارد که توسعه مدیریت حمل و نقل، مانند بهبود زیرساخت های فیزیکی، امکان تحویل سریع تر، و شبکه قابل توزیع محصول با اطمینان تر و جریان تجارت بین المللی را تقویت می کند.

به دنبال این تفکر ، این مقاله پیشنهاد می کند که افزایش جریان تجارت به دلیل آزادسازی اقتصادی، توسعه لجستیک حمل و نقل را تحریک می کند که به نوبه خود فعالیت های تجاری را تا حد بیشتری تسهیل می کند. ما پیوند بین علیت متقابل رشد تجارت و توسعه لجستیک حمل و نقل را در بافت انجمن ملل جنوب شرقی آسیا بررسی می کنیم و به دنبال ارائه بینش های مدیریتی و سیاستی از پیوند برای مدیریت لجستیک بین المللی هستیم. آسه آن یکی از پویاترین و مرفه ترین بلوک های اقتصادی جهان است. در اواخر دهه 1960 توسط اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و تایلند تشکیل شد و با ورود برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج  در اوایل فعالیت اش بسیار گسترده شد.

این ده کشور عضو تا سال 1999 آسه آن را تشکیل دادند. بر طبق اعلان بانک جهانی در سال 2018 ، نرخ تولید ناخالص داخلی آسه آن از 2.77 تریلیون دلار آمریکا در سال 2017 فراتر رفت و به 3.4٪ تولید ناخالص داخلی جهان کمک کرد.

توسعه اقتصادی خارق العاده آسه آن طی دهه های گذشته به گسترش تجارت درون منطقه ای کمک کرده است. همکاری در زمینه تسهیل تجارت منطقه ای بخش مهمی از اهداف مشترک  آسه آن اعلام شده است. توافق نامه منطقه آزاد تجاری  آسه آن که به طور رسمی در سال 1992 تأیید شد، یک توافق نامه همکاری چند ملیتی است که می خواهد قدرت آسه آن را به عنوان یک پایگاه تولید در بازار جهانی افزایش دهد. این توافق نامه خواستار کاهش یا حذف نرخ تعرفه در تجارت درون آسه آن در محصولات فرآوری شده کشاورزی، تولیدات و کالاهای سرمایه ای از طریق طرح تعرفه ترجیحی مشترک موثر است که براساس آن هر کشور موافقت می کند تعرفه های کمتر از 5% را در چارچوب زمانی مشخص شده کاهش دهد.

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟ 11 | آفکو

در خط مقدم  توسعه تجارت آزاد منطقه ای، جامعه اقتصادی آسه آن به طور رسمی در پایان سال 2015 تأسیس شده و اهداف آن این چنین تعریف شده است: حذف تعرفه ی درون منطقه ای و محدودیت های خدمات بخش دولتی، کاهش هزینه های تجارت با ساده سازی فرآیندهای برون مرزی، بهبود شبکه های زیرساخت و افزایش ارتباطات حمل و نقل. پر واضح است که AFTA آسه آن را قادر می سازد تا از یک سازمان سست به یک بلوک اقتصادی نهادینه تبدیل شود.

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟ 12 | آفکو

از آنجا که تجارت بین الملل تا حد زیادی به تسهیل ارائه دهندگان خدمات لجستیکی حمل و نقل برای انجام معاملات اقتصادی از طریق تحویل فیزیکی بستگی دارد، افزایش جریانات تجاری با ارتباطات لجستیکی گسترده تر و بهبود یافته در کشورهای درگیر مرتبط است. هزینه های حمل و نقل مشخصا قیمت نسبی محموله ها را تغییر می دهد و از این رو رقابت را محدود می کند و جریانات تجاری را مخدوش می کند. اگرچه آسه آن در حذف تعرفه ها نقش اساسی داشته است، اما در بسیاری از موارد مجبور است با ناکارآمدی های لجستیکی حمل و نقل دست و پنجه نرم کند. در اجلاس آسه آن در سال 2007، رهبران آسه آن توافق کردند که قوانین مدیریتی حمل ونقل باید متناسب با تقاضای تجارت بین المللی توسعه یابد و به عنوان یک بخش اولویت دار برای تسریع در ادغام اقتصادی منطقه شناخته شود.

با هدف ارتقا خدمات مدیریت حمل و نقل از طریق ابزار تسهیل و آزادسازی، نقشه ی راه خدمات مدیریت حمل و نقل در سال 2007 تایید شد.

علیرغم وجود فرصتی برای کشورهای عضو آسه آن در جهت بهبود و ارتقا رقابت و توانایی درزمینه خدمات لجستیکی حمل و نقل، زیرساخت های حمل و نقل چند منظوره و منابع انسانی، موانع آزادسازی بخش حمل و نقل دریایی عمدتا برطرف شده است.

اخیراً آسه آن پیشرفت قابل توجهی در تدارکات حمل و نقل داشته است و زمان صادرات به طور متوسط ​​6.2 روز در سال 2014 به نسبت سال 2007 کاهش داشته است ، این در حالی است که ترافیک بنادر در این کشورها  عمدتا 31.3 میلیون برابراز 2007 تا 2016 افزایش داشته است.

گزارش شاخص عملکرد لجستیک همچنین نشان می دهد که میانگین امتیاز کشورهای عضو آسه آن از سال 2007 تا 2016 سه درصد افزایش یافته است. با نگاهی رو به جلو، رشد اقتصادی آسه آن نه تنها به آزادسازی تجارت منطقه ای بلکه به باز بودن آن در اقتصاد جهانی نیز بستگی دارد.گسترش فعالیت های تجاری باعث شده است تا کشور های آسه آن به دلیل تخصصی بودن مزیت های مقایسه ای آنها در فعالیت های تولیدی ، سود بیشتری ببرند. نیاز به هماهنگی و همکاری اقتصادی بیشتر برای مدیریت و تسهیل ادغام اقتصادی منطقه ای به طور گسترده ای در میان کشورهای آسه آن شناخته شده است.

آسه آن با هدف گسترش روابط اقتصادی خود، در پیشرفت مشارکت تجاری با سایر کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه گام های بلندی برداشته است. به عنوان مثال، آسه آن با استرالیا و نیوزیلند توافق نامه تجارت آزاد را برای هماهنگی همکاری های اقتصادی و تجاری در سال 2009 امضا کرد. چارچوب آسه آن +3 را برای تجارت آزاد با چین ، ژاپن و کره جنوبی را در سال 2010 منعقد کرد و به همکاری اقتصادی در مشارکت ترانس اقیانوس آرام که توسط ایالات متحده در سال 2011 پیشنهاد شده بود به همکاری اقتصادی پیوست. اخیراً، آسه آن مذاکره تجارت آزاد را به طور جداگانه با شش شریک تجاری بزرگ خود یعنی استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند و کره جنوبی برای مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای آغاز کرده است. یک نشست غیررسمی نیز بین آسه آن و سازمان همکاری اروپا نیز در سال 2016 برای تقویت مجدد همکاری در توسعه و تجارت شرکت های کوچک و متوسط ​​برگزار شد.

این تحولات تعهد آسه آن را برای تقویت روابط تجاری خود با سایر کشورهای جهان برجسته می کند. شبیه به چیزی که برای آسه آن اتفاق افتاد ، آزادسازی تجارت یک کشور می تواند منجر به یک واکنش زنجیره ای شود، به این معنا که باعث تقویت متقابل رشد تجارت و توسعه تدارکات حمل و نقل می شود. به طور خاص، آزادسازی تجارت منطقه ای، تجارت کالا را در منطقه تسهیل می کند، که به پشتیبانی از زیرساخت های حمل و نقل، فن آوری ها و خدمات ساخته شده نیاز دارد. بهبود مدیریتی و تدارکاتی که در پس این اتفاق بوجود می آید برای تقویت فعالیت های تجاری میان منطقه ای و با سایر نقاط جهان موثر است. در حالی که مطالعات قبلی بر بررسی تأثیر تدارکات حمل و نقل بر تجارت بین الملل متمرکز شده بود، ما همچنان تأثیر تجارت بین الملل بر تدارکات حمل و نقل را بررسی می کنیم، که نشان می دهد تشکیل منطقه تجارت آزاد نه تنها برای فعالیت های تجاری بین کشورهای عضو مفید است، بلکه در تجارت با بقیه جهان نیز جریان دارد.

این مقاله بر اساس مقاله کار ما است، اولین مقاله بود که فرضیه های نظری را ارائه می کرد و آنها را با داده هایی که از کشور های آسه آن بدست آمده بود، می آزمود. ما از داده های سطح کلان استفاده می کنیم که روابط بین نرخ تعرفه داخلی، تجارت بین المللی و توسعه تدارکات حمل و نقل مربوط به کشورهای آسه آن را بررسی می کند. برای شروع، بررسی می کنیم که آیا کاهش تعرفه در کشورهای عضو آسه آن به میزان قابل توجهی تجارت درون آسه آن را افزایش داده است یا خیر و سپس تعیین می کنیم که آیا توسعه حمل و نقل به عنوان پلی بین رشد تجارت داخل آسه آن و رشد تجارت خارج آسه آن عمل می کند یا خیر. از آنجا که این بررسی دامنه مطالعات تدارکات حمل و نقل را پوشش می دهد، ما توسعه تدارکات حمل و نقل را با دو حالت حمل و نقل دریایی و هوایی اندازه گیری می کنیم.

آیا فعالیت های لجستیکی تجارت و حمل و نقل به طور متقابل تقویت می شوند؟ 13 | آفکو

بررسی مفاهیم کلی FTA

مفهوم تجارت بین الملل شامل مبادله کالا و خدمات بین کشورهایی است که سود می برند. نظریه های مرتبط مانند مزیت مطلق و مزیت مقایسه ای اهمیت تجارت بین الملل را برای بهبود استفاده بهینه از منابع و تسهیل تخصص در مناطق دارای قدرت رقابت برجسته می کند. در بازارهای بین المللی، توافق نامه تجارت آزاد منطقه ای به عنوان وسیعی از ادغام اقتصادی استفاده می شود. ویژگی اصلی FTA این است که همه کشورهای عضو موظف هستند نرخ تعرفه محصولات یکدیگر را حذف کنند اما استقلال خود را در ایجاد سیاست های تجاری با غیر عضو حفظ کنند. از آنجا که تشکیل FTA متضمن راه کار های متفاوت برای کشورهای عضو در مقابل غیر عضوها است و منجر به دو پیامد احتمالی خواهد شد، یعنی اثر ایجاد تجارت و اثر انحراف تجارت. ایجاد تجارت زمانی اتفاق می افتد که تشکیل FTA یک کشور عضو را قادر به واردات کالا از کشور عضو دیگر کند که دارای مزیت نسبی در تولید موثرتر کالا است. انحراف تجارت به روند تغییر الگوهای واردات از یک تولید کننده مقرون به صرفه خارج از FTA به یک تولید کننده با کارایی کمتر در FTA برای بهره مندی از تعرفه های صفر یا پایین اشاره دارد.   به عبارت دیگر، منطقه گرایی اقتصادی به سمت بلوک های حمایت گرایید. این تغییر جهت جریان های تجاری، تخصیص منابع را مخدوش کرده و منجر به افت کارایی می شود. تاثیر ایجاد تجارت و انحراف تجارت به طور کامل در مطبوعات بررسی شده است.

رامزامی بررسی کرد که چگونه ایجاد منطقه تجارت آزاد آسه آن بر واردات اندونزی و سایر کشور های آسه آن تاثیر می گذارد.  افزایش حجم سرمایه گذاری بعنوان بخش مهمی از مرحله قبل از اجرای توافق نامه های تجاری در نظر گرفته شده است. شواهد افزایش جریان تجارت در مرحله اولیه اجرای توافق نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی نیز توسط کوز و همکاران شناسایی شد. هاپساری و مانگونسونگ پس از کاهش تعرفه، صادرات دو جانبه پنج کشور اول عضو آسه آن را افزایش دادند. آنها همچنین اثر ایجاد تجارت و انحراف تجارت را با شواهدی مشاهده کردند که نشان می دهد تجارت از بقیه جهان به تجارت داخل FTA تغییر کرده است. مگی با اتخاذ مدل جاذبه، داده های جریان تجارت دوجانبه بین 133 کشور را از سال 1980 تا 1998 مورد مطالعه قرار داد و دریافت که ادغام اقتصادی جریان تجارت را افزایش می دهد، حتی اگر اثر انحراف تجارت در نتیجه تجارت داخل FTA جایگزین تجارت اضافی FTA شود، تجارت کلی اثر ایجاد قویتر از انحراف تجارت است.

مطالعه انجام شده توسط لی و همکاران در مورد اثر تشکیل FTA بین تایوان و چین اثر ایجاد تجارت ناشی از افزایش حجم محموله های دریایی را تأیید کرد. با اتخاذ مدل پروژه تجزیه و تحلیل تجارت جهانی، لی و همکاران. تأثیر توسعه در FTAs ​​کره در جریان محموله های بین المللی را مطالعه کرد و باعث افزایش قابل توجهی در تجارت دریایی شد. استفاده از داده های جمع آوری شده از AFTA ، اوکابی و یوتارا ، اثر ایجاد تجارت را به دلیل رشد حجم واردات و صادرات پس از حذف تعرفه تأیید کرد. رابطه بین AFTA و اثر ایجاد تجارت فوری نیز با داده های تجارت تولید هشت کشور عضو آسه آن تأیید شد. توافق نامه تجارت آزاد چند جانبه در بین کشورهای درگیر مستلزم رفع موانع مبتنی بر تعرفه در آن منطقه اقتصادی است. شکل گیری FTA به کشورهای دارای بازار داخلی کوچک اجازه می دهد تا اندازه بازار خود را بزرگتر کنند، و به تولیدکنندگان کارآمدتر اجازه می دهد وارد کشورهایی شوند که قیمت آنها به دلیل عوارض افزایش یافته است. حذف تعرفه های داخلی دو سود برای تجارت درون FTA به همراه دارد. نخست، قیمت کالاهای مورد معامله کاهش یافته و منجر به افزایش مازاد مصرف کننده می شود. ثانیا، یک کشور عضو می تواند کالاهای ارزان تری را از کشور عضو دیگر وارد کند نه اینکه در داخل کشور تولید کند، که این امر جریان جدید تجارت مرزی را ایجاد می کند. منابعی که برای کشورهای عضو قابل دسترسی می شوند، توانایی آنها را برای مشارکت در فعالیتهای تجاری که از طریق آنها تجارت داخلی FTA بیشتر ارتقا می یابد، بهبود می بخشد. کشورهای عضو می توانند کالاهای ارزان قیمت را از سایر اعضا وارد کنند تا تولید داخلی ناکافی را تأمین کنند، زیرا قیمت کالاهای مورد معامله به دلیل حذف تعرفه کاهش می یابد، و این امر باعث کاهش اعوجاج بین مصرف و تولید و سود بیشتر اقتصادی می شود. FTA در مشارکت اقتصادی، استفاده کارآمد از منابع را در منطقه گسترش می دهد.

 

ترجمه و تنظیم: توسط تیم ترجمه آوانلاین

آسه آن با هدف گسترش روابط اقتصادی خود، در پیشرفت مشارکت تجاری با سایر کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه گام های بلندی برداشته است.

آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی

 

امتیاز این نوشته

امتیاز

امتیاز

امتیاز کاربران: 4.55 ( 1 رای)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا