بهترین کالا برای صادرات چیست؟
عمده خریداران کالاهای ایرانی
طبق آمار منتشر شده عمده خریداران کالاهای ایرانی، کشورهای چین، امارات متحده عربی، عراق و کره هستند. جالب است بدانید در سال ۹۵ عمده صادرات ایران به این کشورها از۹ درصد تا ۲۳۰ درصد، افزایش داشته است.
لیست کالاهای پرسود صادراتی
در سال ۹۶ پرسودترین کالاهای صادراتی ایران شامل خشکبار، عسل، خرما، مواد معدنی، سنگ های تزیینی و محصولات شیمیایی و صنایع دستی بوده است.
فهرست بهترین محصول برای صادرات
اگر چه به نظر ما این کالاها فقط از نظر گمرکی بهترین کالا برای صادرات می باشند و باید به منظر های دیگری پرداخت که بتوانیم کالاهای مفید و پر سود تری را انتخاب کنیم. ما باید از خام فروشی و با توجه به ظرفیت های نهفته بازار تولید کالاهای صادراتی را انتخاب کنیم که نیاز کشور های جهان سوم و در حال توسعه باشد. اما انچه که به عنوان امار ها معرفی می کنند به شرح زیر است.
خاویار ایران:ایران از عمدهترین تولیدکنندگان خاویار است و از مزیت نسبی در صادرات خاویار برخودار بودهاست.
میتوان کشورهای ژاپن، سوئد، کره جنوبی، آلمان، عمان، انگلستان، فرانسه، نروژ و قبرس را به عنوان تعدادی از گزینههای صادرات خاویار ایران معرفی نمود. اما ماهیان خاویاری جزو گونههای در معرض انقراض یا در خطر انقراض کنوانسیون CITES هستند و با توجه به رفتار نامطلوب کشورهای حاشیه دریای خزر و نیز ورود برخی ماهی های ناسازگار با زیست بوم خزر گونههای آن در معرض خطر بیشتری قرار گرفتهاست.
خرمای ایران: بخش کشاورزی در میان بخشهای اقتصادی ایران جایگاه ویژهای دارد.
ایران از دیرباز یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ خرما میباشد. مقادیر شاخصها در اکثر سالها، نشان از مزیت نسبی خرمای ایران دارد. اتخاذ راهبردهای سیاستی به منظور حفظ ثبات شاخصهای مزیت خرمای ایران میتواند جایگاه این محصول را در صادرات بهبود دهد.
فرش دستبافت ایرانی: یکی از پدیدههای قابل توجه در سالهای اخیر روند رو به رشد جهانی شدن است.
کشور ما نیز به منظور گسترش صادرات غیر نفتی و حضور در بازارهای جهانی درصدد پیوستن به سازمان تجارت جهانی(WTO) برآمده و در حال حاضر عضو ناظر این سازمان است. یکی از صنایع مهمی که بدین منظور باید مورد مطالعه قرار گیرد صنعت فرش دستبافت است.
زعفران ایرانی: ایران با داشتن بیش از ۹۵ درصد تولید زعفران، محصولش را به ۴۵ کشور جهان صادر میکند.
کشور اسپانیا با اختصاص حدود یک چهارم واردات این محصول ایرانی یکی از کشورهایی است که بیشترین سهم را در تجارت خارجی زعفران ایرانی دارد. اسپانیا زعفران ایرانی را به ۱۴۰ کشور دنیا، به نام خود، صادر میکند، اینکه اسپانیا زعفران ایرانی را با نام خودش صادر میکند بهتأیید یکی از اعضای شورای ملی زعفران رسیدهاست.
برخی دیگر از بهترین محصولات صادراتی ایران
- صنایع نساجی
- کود
- تنقلات
- انگور
- محصولات فولاد مبارکه
- محصولات گروه صنعتی بوتان
- رادیاتور
- محصولات کشاورزی
- وسایل آشپزی
- قاشق
- چنگال
- گوشتکوب
- زودپز
- الکترود
- خازن
- محصولات پالایشگاه نفت
- بنزین
- صنایع پتروشیمی
- لاستیک سنتزی
- لوله
- پلیاتیلن
- پلیپروپیلن
- قیر
- ژئوسنتتیک
- اوره
- پلاستیک
- متانول
- و…
در آینده چه کالاهایی مطرح می باشند؟
ما دنبال این نیستیم که تجارتی را امروز شروع کنیم و فقط یک، دو یا سه نسل ما این را ادامه دهند، به دنبال این هستیم که تجارتی داشته باشیم که بتوانیم مدت ها و سال ها ادامه دهیم و کار کنیم، تجارتی که بتواند برای فرزندان ما و فرزندان فرزندان ما هم ادامه پیدا کند، تجارتی که بتواند به توسعه خانواده های ما کمک کند.
امروز تحریم ها وجود دارد آیا تضمینی وجود دارد که تحریم ها ۱۰ یا ۲۰ سال دیگر هم وجود داشته باشند؟ نمی دانیم و چون نمی دانیم اگر هر زمان و در هر دوره ای تحریم ها برداشته شوند و سیستم بانکی و مالی ما به حالت نرمال برگردد، این افراد به بازار داخل برمی گردند.
همان کسی که تا دیروز برای خرید سیمان تیپ یکش به شما مراجعه می کرد و از شما که تاجر سیمان بودید درخواست می کرد که برای او این محصول را از سیمان مثلا سمنان خریداری کنید، فردا می گوید نمی خواهم و خودش می رود مستقیما با کارخانه سیمان کار می کند چون اسم برند کارخانه اش روی سیمان خورده است، چون شما در زمان تحریم ها می توانید سیمان را بفروشید، در زمانی که تحریم ها برطرف شود خود کارخانه ال سی می دهد، خود کارخانه اعتبارات اسنادی کار می کند، الان مجبور است نقدی بفروشد.
پس من آینده ای در آن ندارم، مگر صاحب کارخانه سیمان یا سهامدار و هیئت مدیره آن باشم که بدانم آینده برای برند خودم دارد کار می شود، اما این برای یک تاجر محصول خوبی نیست.
منبع: آراد برندینگ
ایران از دیرباز یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ خرما میباشد. مقادیر شاخصها در اکثر سالها، نشان از مزیت نسبی خرمای ایران دارد. اتخاذ راهبردهای سیاستی به منظور حفظ ثبات شاخصهای مزیت خرمای ایران میتواند جایگاه این محصول را در صادرات بهبود دهد.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز