بهینه سازی حمل و نقل چندوجهی و کاهش هزینه واردات کالا
حمل و نقل بین المللی
بهینه سازی حمل و نقل چندوجهی و کاهش هزینه واردات کالا
در این مقاله حمل و نقل کالا به شیوه بین المللی ، موضوع اصلی بهینه سازی هزینه ی ترانزیت و کاهش هزینه ی واردات فولاد به کشور از طریق بنادر و مرز های آبی است .
منظور از حمل و نقل ترکیبی یا چندوجهی ، فرایند ترانزیت کالا از مبدا تا مقصد است که در طول این فرایند ممکن است از کریدور ها و ناوگان های متفاوتی برای ارسال کالا استفاده شود . برای مثال کالای تجاری ار انبار مبدا با استفاده از ناوگان حمل و نقل ریلی یا جاده ای(زمینی) به بندر ترابری دریایی منتقل می شود و پس از رسیدن به بندر مقصد بار دیگر با استفاده از وسایل نقلیه زمینی (جاده ای) یا ریلی به انبار مقصد تحویل می شود . در فرایند از روش های مختلف حمل و نقل بین المللی برای ارسال کالا استفاده می شود .
در حمل و نقل چندوجهی یا ترکیبی یک واسط مثل شرکت حمل و نقل بین المللی فرایند ترابری کالا را از مبدا تا مقصد برنامه ریزی می کند و بهترین مسیر را برای ارسال کالای صادراتی، وارداتی یا … برنامه ریزی می کند .
شاخصه های مختلفی در این زمینه اثرگذار هستند از جمله این شاخص ها می توان به بهره گیری از قطار، هواپیما، کشتی و کامیون اشاره کرد .
ترکیب تکنولوژی و کانتینر، قبولی مسئولیت های حقوق حمل کالا توسط یک واسطه، حمل و نقل کارآمد تر و موثر تر جهیت ارسال کالا به بازار، نوآوری در تجارت ، مجموعه ای از قابلیت های حمل و نقل دریایی و زمینی(جاده ای) در فاصله زیاد ، و در نظر گرفتن فاکتور زمان در ترانزیت کالا از شاخصه های کیفی دیگر در این زمینه محسوب می شوند .
در حوزه حمل و نقل دریایی برای ارائه مدلی که به هزینه حمل و نقل و کاهش هزینه ی واردات فولاد به کشور ایران از طریق بنادر مهم و مرزهای آبی که مخصوصا برای کشتیرانی و دریانوردی تعبیه شده اند نیاز به تحقیق داریم .
در واقع بدون وجود شبکه ی حمل و نقل مناسب ، تاسیسات ، ناوگان حمل و نقل و تجهیزات جانبی، نمی توان انتظار زیادی از توسعه این ساز و کار داشت . برای حمل کالا به صورت مطلوب به شبکه ها، کریدور ها و سازمان های نظارتی نیاز است تا از ویژگی های کیفی خدمات از جمله سرعت، دقت و امنیت ، اطمینان حاصل شود .
فاکتور های زیادی در حمل و نقل بین المللی کالای وارداتی از جمله شرایط رقابتی، فصلی بودن و تاثیر آب و هوا، نگه داری و انبار کردن، پروسه ترانزیت، بسته بندی کالا و … روی این ساز و کار تاثیر می گذارند .
فولاد که کالای اصلی مورد بررسی این مقاله در زمینه واردات است علاوه بر تولید داخلی سالانه از کشور های چین، آلمان، ژاپن، هند، سوئیس و انگلیس وارد ایران می شود .
در واردات کالا، یکی از سوالاتی که برای تجار حائز اهمیت است، این است که محموله آنها از ابتدا تا انتهای فرایند واردات چه میزان هزینه دارد . این هزینه ها شامل هزینه خود محصولات، بازرسی کیفی، خدمات حمل و نقل بین المللی، هزینه بازرسی کالا، هزینه های انبارداری و هزینه های گمرکی می شود .
هزینه های حمل و نقل بین المللی کالا با توجه به حجم سفارش شما ،و طریقه ی حمل آن ، نوع تحویل و مقصد حمل و مبدا انتقال تعیین می شوند . اینکه محموله از طریق کدام یک از روش های حمل چندوجهی از جمله دریایی ، هوایی ، ریلی و زمینی(جاده ای) ارسال می شود ، هزینه ی برداشت بار از کارخانه تا محل تحویل کالا چگونه محسابه می شود ، اینکه آیا هزینه های انبار داری و ورود به مقصد در آن لحاظ گشته است و اینکه آیا هیچ ضمانتی برای تحویل به موقع کالا وجود دارد از موارد قابل توجه در برآورد قیمت های حمل کالا محسوب می شود .
بیمه باربری یکی دیگر از مواردی است که در برآورد هزینه ها تاثیرگذار است .
در حوزه ی انبارداری، اگر در هنگام هماهنگی های لازم برای حمل و نقل این هزینه را در آن نگنجانده باشند، باید هزینه انبار داری را تا قبل از اینکه کالا را از بندر ترخیص شود، پرداخت شود . که این هزینه با توجه به مقدار و حجم محموله شما متفاوت خواهد بود . هزینه ی دیگر دموراژ است که اگر محموله قبل از یک تاریخ معین شده توسط گمرک ترخیص نگردد باید دموراژ پرداخت شود .
منبع: حمل کالا
فاکتور های زیادی در حمل و نقل بین المللی کالای وارداتی از جمله شرایط رقابتی ، فصلی بودن و تاثیر آب و هوا، نگه داری و انبار کردن، پروسه ترانزیت، بسته بندی کالا و … روی این ساز و کار تاثیر می گذارند .
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز