خدمات حمل هوایی بار چیست؟
حمل و نقل بین المللی
خدمات حمل هوایی بار چیست؟
بازرگانان، هنرمندان، صنعتگران، دانشجویان و افراد دیگر، بنا به موقعیت شغلی و زندگی خود، احتمال دارد که نیاز به جابهجایی وسایل خود داشته باشند. امروزه با پیشرفت در صنعت حمل و نقل هوایی، انتقال وسایل بزرگ حتی در اندازه یک خانه دیگر غیرممکن نیست.
در تعریف ساده به هرگونه وسیلهای که از طریق مرزهای هوایی جابهجا شود. حمل و نقل بار هوایی گفته میشود.
که میتوان آن را به 4 دسته تقسیمبندی کرد:
فریت بار (حمل بار هوایی مسافر)
کارگو (حمل بار هوایی تجاری)
صادرات کالا هوایی
واردات کالا هوایی
خدمات حمل بار هوایی مسافری
خدمات حمل هوایی بار مسافر که در اصطلاح حمل و نقل هوایی به فریت بار معروف است، شامل خدماتی بوده که برای حمل کالا مسافر ارائه میشود. مسافران به دو دلیل حمل بار هوایی را انتخاب میکنند:
جلوگیری از دریافت هزینه اضافه بار
داشتن حجم بالایی از کالا و وسایل مورد نیاز
بیشتر ایرلاینهای هوایی تا سقف 30 کیلوگرم بار را به مسافر میدهند. بعد از این مقدار به عنوان اضافه بار شناخته میشود و مشمول دریافت هزینه است. به همین خاطر مسافر برای اینکه بتواند بار خود را همزمان با رسیدن به مقصد دریافت کند از خدمات حمل هوایی بار استفاده میکند.
افراد زیادی مانند دانشجویان مجبور هستند که برخی از لوازم زندگی و کاری خود را برای مدت اقامتشان در شهر یا کشور موردنظر داشته باشند. به صرفهترین راه برای انتقال این کالاها استفاده از فریت بار است که با رسیدن فرد به مقصد میتواند کالای خود را دریافت کند.
خدمات حمل هوایی بار تجاری
هرگونه کالا و مرسوله که توسط تجار، بازرگانان، صنعتگران و فعالان دیگر به طور اختصاصی جابهجا شود، حمل هوایی تجاری یا کارگو گفته میشود. به خاطر داشته باشید که “کارگو” فقط برای بارهای تجاری و “فریت بار” برای بارهای مسافری کاربرد دارند.
بیشتر کالاهایی که توسط خدمات حمل هوایی بار به روش کارگو جابهجا میشوند در حجم بالا هستند که عبارتند از:
مایعات
انواع باتری
کالاهای خطرناک
سرویس حمل اسناد
خدمات Door To Door ( تحویل کالا از درب کارخانه یا محل تعیین شده، طی کردن تشریفات گمرکی، و تحویل در مبدا)
برای انجام خدمات هوایی بار تجاری وزن و ابعاد کالا، فاصله هوایی، نوع کالا، قوانین کشور مبدا و مقصد و شرکت ایرلاین فاکتورهای مهم و تعیینکنندهای هستند.
صادرات بار هوایی
خدمات حمل بار هوایی یکی از روشهای سریع برای صادرات بار تجاری است. در خدمات صادرات بار هوایی جنس و ابعاد بار مهم خواهد بود. کالاهای صادراتی به طور عمده به سه دسته مجاز، کالاهای مشروط و غیرمجاز تقسیمبندی میشوند. برای صادرات هوایی بار باید نکات زیر رعایت شود:
داشتن بستهبندی استاندارد، محکم و ضد آب
داشتن اسناد خرید و فروش کالا، بارنامه و بیمهنامه
انجام کلیه تشریفات گمرکی
تعیین ارزش گمرکی و اظهار کالا به گمرک
الزام حضور صاحب اصلی کالا یا نماینده قانونی وی
پرداخت هزینههای تشریفات گمرکی و فرودگاهی (بارگیری، برگه بهداشت، انبارداری، بازرسی و…)
اصل و کپی کارت بازرگانی
مجوز برای کالاهای مشروط
گواهی بهداشت، استاندارد، فاکتور فروش صادراتی
اظهارنامه صادراتی
پس از تائید مدارک فوق، جواز گمرکی ( پته گمرکی ) و بارنامه صادر میشود. پس از انجام امور حراستی و چسباندن تگهای بار روی بستهبندی، کالا برای صادر شدن آماده است.
واردات بار هوایی
یکی دیگر از خدمات حمل هوایی بار، واردات محصولات تجاری است که از طریق ناوگان هوایی و حمل و نقل بینالمللی انجام میشود. این روش از حمل بار به دلیل سرعت و دقتی که دارد، بیشتر مورد توجه تاجران قرار میگیرد. برای واردات کالا از طریق خدمات هوایی باید برخی مقررات و استانداردها رعایت شوند که عبارتند از:
بازرسی و آزمایش بر روی برخی کالاها
داشتن بروشور فارسی برای کالاهای وارداتی
شناسایی زمینه کاری تاجر و تائید مرتبط بودن کالا با فعالیت وی
داشتن مجوز واردات و مجوز ترخیص از گمرک
پر کردن فرم 111 و 121 که مربوط به مشخصات فردی و کالای وارداتی است
بیشتر شرکتهای حمل و نقل هوایی در ایران که خدمات بار هوایی خارجی- داخلی را ارائه میدهند، به دلیل داشتن قرارداد با معتبرترین خطوط هوایی بینالمللی، در مورد واردات کالا قوانین را به شدت رعایت و در صورت تخلف از ورود آن جلوگیری میکنند.
بیشترین محصولاتی که از طریق خطوط حمل هوایی بار وارد کشور میشوند، عبارتند از: گوشی موبایل، تبلت، و لوازم جانبی، لپتاب، قطعات کامپیوتر، ال ای دی، ال سی دی، لوازم صوتی و تصویری، پوشاک، دارو و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی.
همچنین واردات کالاهای دست دوم از طریق خدمات بار به کشور ممنوع است، مگر در مواقعی که یک کارخانه یا سازمان نیاز به ورود قطعه، ماشین یا کالا دست دوم داشته باشد و صرفه اقتصادی بودن محصول نیز ثابت شود. برای تائید ورود کالاهای دست دوم به کشور به طورمعمول کمیسیونی تشکیل و نماینده وزارتخانههای مرتبط به آن رسیدگی میکنند.
دستهبندی کالاهای مجاز در خدمات حمل هوایی بار
شرکتهای حمل و نقل کننده کالاهای بار، برای ایمنی، راحتی و طبق مقررات اعلام شده از سوی مراجع قانونی در جابهجایی، مرسولات را به 6 دسته تقسیمبندی میکنند که عبارتند از:
بارهای معمولی: کالاهایی در این دسته قرار میگیرند که حمل آنها هیچگونه محدودیتی ندارد و ورود آن به هواپیما خطرناک نیست. مانند کتاب، لوازم منزل، محصولات پلاستیکی، لوازم ساختمانی، محصولات چوبی، لوازم برقی و …
بارهای فاسدشدنی: این نوع کالاها، محصولاتی هستند که باید با شرایط خاص و طبق مقررات حمل شوند که شامل کلیه محصولات کشاورزی، لبنی، داروهای فاسدشدنی، اعضای بدن انسان، کیتهای آزمایشگاهی و …
بارهای سبک حجمدار: این دسته از کالاها وزن زیادی ندارند اما حجم زیادی را میگیرند.
بارهای خطرناک: بارهایی که براساس مقررات کتاب کالای خطرناک، که توسط سازمان بینالمللی یاتا تدوین شده، ارسال آن باید با شرایط ویژه انجام گیرد. که شامل مواد منفجره، گاز، اجسام و مایعات قابل اشتعال، مواد اکسیدکننده و مسری، اسیدها، مواد رادیواکتیو و …
اجساد: اجساد را میتواند از طریق حمل هوایی در پروازهای داخلی و خارجی جابهجا کرد.
حیوانات زنده: کلیه حیوانات زنده مانند سگ، گربه، پرندگان، حیوانات اهلی و خانگی با داشتن گواهی سلامت
منبع: لتکا آبی کیش
یکی دیگر از خدمات حمل هوایی بار، واردات محصولات تجاری است که از طریق ناوگان هوایی و حمل و نقل بینالمللی انجام میشود.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز