خرید و حمل کالای تحریمی
با توجه به وجود تحریم ها برای کشور عزیزمان در سالیان متمادی ، خرید و حمل کالاهای تحریم شده و کالاهای مارک دار و همکاری در تجارت بین المللی با بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده ، اروپا ، کره ، ژاپن و برخی از شرکت های چینی وجود ندارد. به همچنین اگر اثری از ایران در تجارت وجود داشته باشد ، 100٪ لغو می شود. به همین دلیل ، تمام آثار مربوط به ایران باید از طریق تجارت با اکثر کشورها و شرکت های بزرگ جهان از بین برود و از روش غیرمستقیم برای واردات کالا ، خرید و حمل کالاهای تحریم شده و خرید انواع کالاهای مارک دار استفاده شود.
نیروی انسانی (کراس استافینگ) بهترین راه برای حمل کالاهای تحریم شده و کالاهای مارک دار است
کراس استافینگ یک نوع حمل و نقل است که در آن بارها اغلب بین کشتی های مختلف جابجا می شوند. در این روش ، کانتینر از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می شود و یا در مواردی حتی محموله داخل کانتینر با یک کانتینر دیگر عوض می شود. از کراس استافینگ در حمل و نقل دریایی به دلیل مشکلات هنگام صادرات و واردات کالا بین کشورهای مختلف استفاده می شود.
مطمئناً این سوال برای شما پیش می آید که چرا از این روش استفاده می شود؟ در پاسخ باید به شما بگوییم که کانتینرها و کشتی های لجستیکی دارای یک کد منحصر به فرد هستند که می توان تمام اطلاعات مربوط به هویت کشتی ، اطلاعات محموله ، مسیر و قابلیت حمل را از طریق یک سیستم لجستیک جامع ردیابی کرد.
به دلیل تحریم ها ، کشتی ها برای مقاصد تحریمی مجاز به پهلوگیری در بندر نیستند و این روش به تجار و بازرگانان کمک می کند. در این میان ، به کشور ثالثی نیاز است که در فهرست کشورهای تحریم نشده باشد و مشکلی برای صادرات به ایران نداشته باشد.
با انجام کراس استافینگ ، می توانید کالاهای خود را از کشور علاقمند به هر نقطه از جهان ارسال کنید یا کالاهای تحریم شده را خریداری کنید. این روزها می توان گفت یکی از مهمترین راه حل ها در برابر تحریم خرید و حمل و نقل کالا استفاده از ابزارهای کراس استافینگ است.
مشکلات حمل کالای تحریمی و برند
استفاده از روش کراس استاف برای دور زدن تحریمها و خرید کالای تحریمی آن چنان بدون دردسر هم نیست و ممکن است گاهی با مشکلات جدی مواجه شود. در بعضی از موارد کشورهای مقصد هویت اصلی کشتی را متوجه میشوند و ممکن است بار یا کشتی را به مدت چند روز توقیف کنند. این اتفاق ممکن است ضررهای مالی زیادی را برای بازرگانان و ناوگان دریایی کشور به وجود آورد و همچنین روابط بینالمللی کشور با مشکلاتی مواجه شود. به طور کلی توقیف شدن بار یک کشور در بین راه، زیانهای بسیاری را برای آن کشور به وجود خواهد آورد.
آیا فقط به دلیل تحریمها از کراس استافینگ استفاده میشود؟
زمانی پیش میآید که به علت حجم زیاد کشتی و عدم وجود ظرفیت کافی از سوی بندر، اجازه پهلو گرفتن به کشتی داده نمیشود و حتما باید در مکانی خارج از بندر همراه با بازرسی و ارزیابیهای گمرک، عملیات تخلیه در کشتیهای کوچکتر انجام بگیرد؛ بنابراین از کراس استافینگ فقط برای حمل کالای تحریمی و کالای برند استفاده نمیشود.
حمل و نقل کالاهای تحریم شده و کالاهای مارک دار چه خطراتی دارد؟
حمل کالاهای مارک دار و حمل کالاهای تحریم شده ، مانند سایر مسائل تجاری ، بدون ریسک نخواهد بود. به عنوان مثال ، اگر مقصد اصلی کالا به هر طریقی فاش شود ، ناوگان بین المللی کشتی را در هر کجا که باشد متوقف کرده و خسارت زیادی به صاحب کالا وارد می شود.
همچنین انجام عمل کراس استاف تنها در کشتی که مجهز به جرثقیل باشد امکان پذیر است. حتما باید به شرایط جوی نیز توجه کرد چون در هنگام تخلیه نباید دریا مواج و طوفانی باشد. زیرا موجب آسیب کانتینرها خواهد شد.
سوییچ بارنامه، روش دیگر حمل کالای برند و تحریمی
روش دیگری برای حمل کالای برند و کالای تحریمی از اروپا بدون ورود به دبی نیز وجود دارد به نام Switch BL، که میتوان اسناد حمل را به نام شرکت خارجی ثبت کرد.
سوئیچ بارنامه به مواردی گفته میشود که بارنامه دوم توسط شرکت حمل و یا نماینده آن به جای بارنامهای که در زمان بارگیری صادر شده بود تنظیم شود. یکی از مهمترین دلایلی که Switch BL انجام میگیرد این است که نام بندر مقصد به دلایل تحریم نباید در بارنامه ذکر شود. برای همین بارنامه دوم به نام بندر مقصد مورد نظر صادر میگردد.
حتی می توان نام فرستنده را در بارنامه دوم تغییر داد. هنگامی که بارنامه دوم صادر می شود ، بارنامه اول لغو می شود. همچنین در صورت نادرست بودن اطلاعات در بارنامه دوم ، هرگونه خسارت احتمالی به عهده شرکت حمل و نقل است. درخواست سوئیچ مبادله فقط از طریق صاحب بار یا نماینده وی انجام می شود.
راهکارهای دیگر خرید و حمل کالای برند و تحریمی
تمامی مطالبی که توضیح داده شد، راهکارهایی هستند که جهت خرید و حمل کالای تحریمی و برند انجام میگیرند. اما همه راهکارها و چالش ها به همین چند مورد ختم نمیشوند. درمورد برخی تامین کنندگان خاص، روش همکاری تجاری کاملا متفاوت است. به این ترتیب که با بعضی از تامین کنندگان اروپایی فقط از طریق ورود به vendor list آنها میتوان همکاری داشت که در این مورد نیاز به END USER است.
مفهوم End user در خرید کالای برند و تحریمی
معمولاً صنایعی با محدودیت فعالیت در زمینه تولید مواد اولیه یا صنایع برند با هیچ شرکتی در جهان همکاری نمی کنند و فقط محصولات خود را به شرکت هایی می فروشند که نوع فعالیت آنها مشابه صنایع بزرگ است.
مهمترین نکته این است که شرکت درخواست کننده کالا در کشور تحریم نمی شود. در زمان سفارش کالا ، اطلاعات مربوط به محل اصلی کارخانه ، دفتر مرکزی برای ارزیابی توسط تامین کننده به دست می آید.
پس از بررسی و اعتبارسنجی، به شرکت درخواست کننده نتیجه اطلاعات خود را عنوان و اجازه درخواست را صادر میکند. اگر اعتبارسنجی نتیجه معکوس داد، اجازه مذاکرات بعدی داده نمیشود و در همان مرحله کنسل خواهد شد. مصرف کننده نهایی که باید فعالیتی مشابه با تامین کننده داشته باشد End user نام دارد.
روش دیگری برای حمل کالای برند و کالای تحریمی از اروپا بدون ورود به دبی نیز وجود دارد به نام Switch BL، که میتوان اسناد حمل را به نام شرکت خارجی ثبت کرد.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز