صادرات و واردات
موضوعات داغ

صادرات خاویار ایران

صادرات و واردات

صادرات خاویار ایران

 

خاویار تخم ماهیان خاویاری و از گرانترین غذاهای جهان است. دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان را تأمین می‌کند. از این رو صادرات خاویار از ایران می تواند درآمد و ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد. فیل‌ماهی، تاس‌ماهی روسی یا چالباش، تاس‌ماهی ایرانی یا قره‌برون، ماهی شیپ و ماهی ازون‌برون یا سوروگا، گونه‌های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.

خاویار (Caviar) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۱۶۰۴ شناخته می شود.

صادرات خاویار ایران 8 | آفکو

دانستن قوانین صادرات خاویار در ایران و اروپا در بحث انجام صادرات خاویار یک الزام غیر قابل انکار است که بازرگانان و صادر کنندگان باید به آن واقف باشند. خب پس از آنکه تولید کننده و تاجر برای نحوه خرید خاویار با هم به توافق رسیدن، نیاز است تولید کننده به دنبال انجام مراحل صادرات خاویار باشد. بخشی از مجوزات صادرات خاویار برای تمام کشورها یکسان است و البته برخی کشور ها هم علاوه بر مجوزات مرسوم، قوانین خاص خود را دارند که صادر کننده نیاز است از ان تبعیت کند و باید مجوز های درخواستی کشور مقصد را تامین نماید.

 

آمار صادرات خاویار

رقم کل صادرات: ۱۸,۰۸۵,۹۶۰,۰۰۰ دلار

میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۳ درصد

میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۱۱ درصد

میانگین فاصله از کشور وارد کننده: ۵,۴۵۳ KM

صادرات خاویار ایران 9 | آفکو

 

آمار واردات خاویار

رقم کل واردات: ۱۷,۲۷۵,۰۸۵,۰۰۰ دلار

میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۲ درصد

میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۱۱ درصد

میانگین فاصله از کشور صادر کننده: ۵,۴۸۷ KM

 

صادرکنندگان خاویار

چین بیشترین میزان صادرات خاویار در جهان با ۲۰ درصد و ۳,۶۶۵,۳۹۶ هزار دلار در بازار جهانی انجام می دهد. تایلند، اکوادور، اسپانیا و آلمان به ترتیب در رتبه های بعدی صادرات این محصول قرار دارند.

در نمودار کشورهای واردکننده خاویار آمریکا اولین رتبه در بازار جهانی را دارد. ژاپن، ایتالیا، آلمان و فرانسه در رتبه های بعدی قرار دارند.

میزان واردات امریکا ۱۱ درصد از سهم بازار جهانی و ۱,۸۷۴,۹۳۱ هزار دلار است.

صادرات خاویار ایران 10 | آفکو

 

ارزش صادرات خاویار ایران

خاویار یکی از گرانترین و اشرافی ترین وعده های غذایی است. ماهیان خاویاری ۲۰۰ میلیون سال قدمت دارند و به عنوان فسیل زنده محسوب میشوند. ارزش صادرات هر کیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است. این صادرات خاویار سود بسیار بالایی دارد.

۲۷ گونه مختلف ماهیان خاویاری وجود دارد که ۵ گونه آن در دریای خزر است. یکی از خاویارهای با کیفیت که به کشورهای مختلفی صادر می شود خاویار بلوگا است. این خاویار قیمت بالاتری نسبت به خاویار های دیگر دارد ولی کیفیت و طعم آن عالی است.

قوانین صادرات خاویار چیست؟

صادرات خاویار به کشور های مختلف دارای یکسری قوانین به شرح زیر می باشد:

برای صادرات خاویار کمتر از ۵ کیلوگرم هیچ گونه صرفه اقتصادی نه برای تولید کننده و نه برای صادر کننده ندارد. بنابراین صادرات باید بالای ۵ کیلوگرم خاویار انجام گیرد.

البته برای صادرات کمتر از ۵ کیلوگرم باید هزینه ی اضافی به شرکت تولید کننده پرداخت گردد.

 

علت اصلی ناپایداری درآمد صادراتی به عرضه ی آن مربوط می شود . بنابراین ، بایستی با نظارت و کنترل ویژه بر زیستگاهها و صیدگاههای این ماهیان، با پدیده ی قاچاق که سهم زیادی در کاهش میزان تولید دارد، مبارزه شود. همچنین می توان با روی آوردن به پرورش ماهیان خاویاری و تقویت این بخش و صادر کردن خاویار پرورشی ، تا حدودی این کاهش در تولید و صادرات و در پی آن کاهش درآمد صادرتی ناشی از آنها را جبران کرد.

بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات خاویار با توجه به ظرفیت بازار و روابط تجاری آسان را کشورها تایلند، ژاپن و چین دارا هستند.

ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با ارمنستان دارد.

بازار ژاپن بیشترین ظرفیت تقاضا را برای صادرات خاویار دارد. تایلند بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۵۹٫۴ هزار دلار است.

 

منبع: باسکول

بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات خاویار با توجه به ظرفیت بازار و روابط تجاری آسان را کشورها تایلند، ژاپن و چین دارا هستند.

آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی

 

امتیاز این نوشته

امتیاز

امتیاز

امتیاز کاربران: 4.55 ( 1 رای)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا