صادرات سیب
سیب ، با نام علمی Malus domestica یک میوه درختی سردسیری از خانواده گلسرخیان است. بیشترین ارقام سیب در عرصه تجاری عبارتند از : گلدندلشیس ، رددلشیس ، رویالگالاوفوجی ، برابورنز ، جوناگلدوالستار .
بررسی جغرافیای سیب
مناطق عمده تولید سیب در دنیا عبارتند از : اروپای غربی ، آمریکا ، اروپای شرقی ، کانادا ، ژاپن و استرالیا .
این محصول با تولید برابر با ۳/۴ میلیون تن در یال ۹۵ به عنوان محصول رتبه یک تولیدی شناخته شده است . در این میان استان های آذربایجان غربی با ۷۴۳ هزار تن ، آذربایجان شرقی ۴۸۱ هزار تن ، فارس ۳۷۵ هزار تن ، تهران ۳۶۳ هزار تن و اصفهان ۲۳۹ هزار تن جزء استان های اولویت دارد در تولید این محصول می باشند که مجموعاً ۲/۲ میلیون تن تولید داشته اند ( ۶۴ % کل تولید سال ۹۵ را به خود اختصاص داده اند) .
تولید جهانی سیب
سیب تازه مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول ۳۷۱ مین محصول معامله شده و ۳۶۳۸ مین محصول پیچیده است.
صادرکنندگان برتر سیب تازه کشورهای از جمله : چین ( ۱.۳۷ میلیون دلار ) ، ایالات متحده ( ۹۸۶ میلیون دلار ) ، ایتالیا ( ۹۴۹ میلیون دلار ) ، شیلی ( ۷۱۰ میلیون دلار ) و فرانسه ( ۵۶۳ میلیون دلار ) هستند .
واردکنندگان برتر سیب تازه کشورهایی از جمله : آلمان ( ۶۴۶ میلیون دلار ) ، انگلیس ( ۴۴۸ میلیون دلار ) ، روسیه ( ۳۳۴ میلیون دلار ) ، هند ( ۲۹۷ میلیون دلار ) و مکزیک ( ۲۸۰ میلیون دلار ) هستند .
صادرات سیب در ایران
قیمت سیب درختی سال ۹۹ با توجه به دلایل مختلف از جمله هزینههای تولید و نگهداری افزایش یافته است. از اینرو محصولات درجه یک و صادراتی ارومیه به کشورهای مختلف عرضه شده و قیمت مشخصی از آن ها اعلام میشود.
در ایران نیز سرمایهگذاری بر روی تولید انواع میوه اهمیت زیادی دارد. به طوری که محصولات مختلف با کیفیت و حجم بالا تولید میشود. سیب درختی را میتوان یکی از این میوهها دانست. به همین دلیل از گذشته های دور انواع سیب در مناطق خوب با شرایط اقلیمی مطلوب کشت شده و با شرایط خوب برداشت میشود.
انواع سیب درختی در ایران
سیب درختی در ایران از انواع مختلف تولید شده و معمولا به صورت سورت شده راهی بازار میشود. در این صورت محصولات درجه یک و مرغوب به درستی شناخته میشوند.
از مهم ترین مناطقی که در آن سیب درختی به صورت حرفهای و با کیفیت بالا تولید میشود عبارتند از ( ارومیه – اشنویه – سمیرم – اصفهان – یزد )
بهترین نوع سیب ارومیه صادراتی
ارومیه همان طور که اشاره شد ، یکی از شهر های مهم در زمینه تولید انواع سیب درختی است. در این منطقه شرایط کشت بسیار خوب بوده و افراد مختلف سعی در تهیه این محصول از تولید کنندههای ارومیه دارند.
سیب صادراتی ارومیه در بازار داخلی فروش خوبی داشته و می توان شاهد صادرات بسیار خوب آن به دیگر کشورها نیز بود. به این ترتیب در حال حاضر حجم زیادی از تولیدات سیب ارومیه به بازار کشورهایی مانند روسیه ، ترکیه و هندوستان عرضه میشود. این موضوع شرایط سودآوری و ارزآوری بیش تری را برای کشور فراهم کرده و تولیدکنندهها سرمایهگذاری خود را در راستای تجارت و صادرات افزایش دادهاند.
منبع: آی اکسپورت
سیب تازه مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول ۳۷۱ مین محصول معامله شده و ۳۶۳۸ مین محصول پیچیده است.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز