صادرات پلی اتیلن
کشور ایران نسبت به سایرین کشورها دارای منابع نفتی غنی میباشد. مواد پلیمری مشتق شده از نفت مانند پلی اتیلن بیشترین کاربری را برای وسائل خانگی، تجهیزات ساختمانی و … دارد. بنابراین نیاز به پلی الفیهای مشتق شده از نفت با توجه به پتانسیل بالایی که کشور ایران برای تولید انواع گریدهای پلی اتیلن دارد؛ سبب می شود بخش صادرات آن به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق، ارمنستان، آذربایجان، چین، افغانستان، پاکستان و … فعال باشد.
جهت صادرات باید بازار جهانی محصول مورد نظر را در نظر گرفت. پیش بینی بازار جهانی برای پلی اتیلن در سال 2019 برابر با 2.6 درصد افزایش نرخ رشد مرکب سالیانه تا سال 2024 است. بنابراین افزایش رشد مرکب سالیانه طی پنج سال آینده سبب توجه به این محصول برای تولید و صادرات خواهد بود. ایران نیز یکی از مهمترین تولیدکنندگان پلی اتیلن در آسیا است.
برای صادرات هر چه بیشتر این محصول باید بر کیفیت مناسب، تنوع محصولی (گریدهای مختلف)، کاهش قیمت مبادرت داشت. همچنین فرایندهای صادراتی باید بدون دغدغه، صحیح و قانونی انجام پذیرد که علاوه بر دانش فنی، وجود کارخانهها و مواد خام نفتی باید بانک اطلاعاتی اتاق بازرگانی ایران در خصوص نحوه صحیح و آسان صادرات تلاش کند. جهت صادرات باید نیازهای هر کشور سنجیده شود و با توجه به آن به تولید گرید با تناژ خاصی پرداخت. پلی اتیلن دارای انواع گریدها از جمله پلی اتیلن سنگین HDPE، پلی اتیلن سبک LDPE و … است.
بسته به خواص فیزیکی و مکانیکی و میزان فرایندپذیری از هر یک از گریدها و در مواردی تولید پلی اتیلن دو قلهای باید استفاده کرد. بیش از 50 درصد تولیدات در سال 2015 به تولید پلی اتیلن اختصاص یافته است. انواع گریدهای پلی اتیلن برای فیلم بسته بندی، لوله، گرید تزریقی و بادی تولید میگردد. شناسایی بازار هرف کشورهای همسایه و یا دیگر مناطق برای معرفی و بازاریابی محصولات کشور بسیار اهمیت دارد و قبل از تولید محصول باید به آن توجه داشت.
قیمت رقابتی برای صادارت بسیار اهمیت دارد تا بازار را از دیگر کشورهای تولید کننده در دست گرفت. یکی از مسائل موجود این است که برای تولید محصولات بالادستی مشتق شده از نفت نیاز به کاتالیست است. در صورتیکه کشور ایران از تولید کاتالیست غنی نیست. همین امر سبب میشود تولید آنرا با مشکل و هزینه بالاتری در برخی مواقع رو به رو کند. با این حال، تولیدات و صادرات آن نسبت به صنایع پایین دستی بیشتر است. صادرات میتواند به صورت قطعی و موقت صورت گیرد.
به عبارت دیگر، صادرات قطعی ارسال کالا به خارج از گمرک به منظور فروش یا مصرف کشورهای خارجی است که پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیات به آن تعلق نمیگیرد؛ اما مشمول هزینه گمرکی است. منظور از هزینه گمرکی بارگیری، تخلیه، انبارداری، آزمایش و تعرفه بندی و دیگر خدمات است که بسته به شرایط با تصویب هیئت وزیران صورت میگیرد. بنابراین در تولید یک کالا باید به جز قیمت تمام شده در کارخانه به هزینه گمرکی نیز توجه داشت تا قیمت رقابتی را به درستی تخمین زد و به طور صحیی پیش بینی کرد.
بسته به خواص فیزیکی و مکانیکی و میزان فرایندپذیری از هر یک از گریدها و در مواردی تولید پلی اتیلن دو قلهای باید استفاده کرد.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز