اخبار
موضوعات داغ

فرسودگی ناوگان عامل حذف شرکت ها از رقابت بین المللی

اخبار داخلی و خارجی

فرسودگی ناوگان عامل حذف شرکت ها از رقابت بین المللی

رییس هیئت مدیره انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی شمال غرب با اشاره به کاهش حجم ترانزیت کشور در پی شیوع کرونا و از سوی دیگر به دلیل تحریم ها، به تشریح چالش ها و مشکلات این حوزه پرداخت.

حمیدرضا باراندورزی در گفت و گو با «پول نیوز» با اشاره به تاثیرات مثبت رفع تحریم­ ها و بهبود روابط بین المللی بر فعالیت های حوزه ترانزیت گفت: درصورت لغو تحریم ها، حجم عظیمی از ترانزیت به حمل و نقل کشور افزوده خواهد شد و این به معنای آن است که زیرساخت­های مورد نیاز شامل ناوگان و نیروی انسانی برای ارتقای ترانزیت باید فراهم شود تا شاهد بروز چالش و کمبود در این حوزه نباشیم.

وی در ادامه اظهارات خود مشکل عمده شرکت­های حمل و نقل در حوزه ترانزیت را فرسودگی ناوگان دانست و گفت: فرسودگی ناوگان حمل و نقل، توان رقابت در عرصه بین المللی را از شرکت ها گرفته و حذف ناوگان فرسوده و تزریق ناوگان جدید به شرکت های حمل و نقل، الزامی است.

فرسودگی ناوگان عامل حذف شرکت ها از رقابت بین المللی 6 | آفکو

باراندوزی با انتقاد از بی توجهی به این موضوع گفت: با این حال علیرغم اینکه بخشنامه نوسازی ناوگان حمل و نقل درخصوص واردات کامیون با عمر سه سال صادر شده، اما حدود یک سال است که این کامیون ها در گمرک معطل مانده اند.

باراندوزی ادامه داد: مسئله بعدی در حوزه ترانزیت راننده ­محور بودن شرکت­ها است و به دلیل اینکه راننده ها مالک کامیون­ها هستند، شرکت ها تابع تصمیم راننده­ ها هستند که مسائلی مانند توقف بار از طرف راننده را به دنبال دارد.

این فعال صنفی افزود: با وجود اینکه بسیاری از شرکت­ها توان خرید ده­ها کامیون را دارند؛ اما به دلیل مسائل مالیاتی و دارایی و حقوقی بسیاری که برای شرکت ها ایجاد می شود، کامیون­ها را به نام شخص خریداری می کنند تا درگیر مسائل دارایی و مالیات نشوند.

باراندوزی همچنین با انتقاد از نبود تسهیلات و حمایت از شرکت های حمل و نقل، افزود: این گونه مسائل عملکرد حوزه ترانزیت را زیر سوال می برد و لازم است که از طرف دولت تسهیلاتی برای شرکت ها اختصاص یابد. همانطور که در کشورهای دیگر به شرکت های حمل و نقل جهت خرید کامیون و جذب راننده تسهیلاتی تخصیص می یابد.

وی در عین حال با انتقاد از نبود یک نهاد متولی واحد در بخش ترانزیت یا حمل و نقل بین الملل تصریح کرد: مشخص نیست که متولی اصلی در حوزه حمل و نقل بین الملل کدام نهاد است. در حال حاضر بیش از 20 نهاد در حوزه ترانزیت اعمال نظر و دخالت می کنند. در حالی که باید ترانزیت زیر نظر یک متولی واحد باشد.

رییس انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی شمال غرب با تاکید بر اینکه باید یک نهاد متولی درخصوص مسائل حوزه حمل و نقل تصمیم گیری کند، از ضعف قوانین حمل و نقل انتقاد کرد و گفت: امروزه ما در این حوزه قوانین ضد و نقیض متعددی  وجود دارد که هر کدام ساز خود را می زنند و در این میان حقوق رانندگان و شرکت ها تضییع می شود.

فرسودگی ناوگان عامل حذف شرکت ها از رقابت بین المللی 7 | آفکو

وی تاکید کرد: از سوی دیگر تعدد قوانین، هزینه ­هایی را از طرف ادارات و نهادهای مختلف به حوزه ترانزیت تحمیل می کند که این افزایش هزینه­ ها منجربه کاهش حجم ترانزیت کشور می شود. چون مشتریان خارجی وقتی ملزم به پرداخت این هزینه­ های مازاد برای دریافت کالاهای خود می­شوند، مسیرهای دیگری غیر از ایران را انتخاب می کنند.

باراندوزی ادامه داد: در عین حال تعدد قوانین و نهادهای دخیل در امر ترانزیت، روند حمل و نقل را کند می کند که تطویل مدت زمان خروج کامیون ها از کشور، نارضایتی مشتریان خارجی را به دنبال دارد. لذا با پیش بینی قوانین و نهاد متولی واحد برای حوزه ترانزیت، ظرفیت آن به مراتب افزایش می یابد.

منبع: خبربان

رییس هیئت مدیره انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی شمال غرب با اشاره به کاهش حجم ترانزیت کشور در پی شیوع کرونا و از سوی دیگر به دلیل تحریم ها، به تشریح چالش ها و مشکلات این حوزه پرداخت.

آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی

 

امتیاز این نوشته

امتیاز

امتیاز

امتیاز کاربران: 4.55 ( 1 رای)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا