حمل و نقل بین المللی
موضوعات داغ

نقش گمرک در لجستیک

تجارت بین الملل

5 / 100

نقش گمرک در لجستیک

 

اصولا کلمه گمرک یک کلمه ترکی به معنای حقوق متعلق به تجارت و مبادله کالا است و در انگلیسی با کلمه Customs بیان می شود. سازمان جهانی گمرک (World Customs Organization) معنای کلمه گمرک را به عنوان یک اصطلاح بین المللی اینگونه تعریف می کند: گمرک سازمانی دولتی است که وظیفه اجرای قوانین گمرکی و اخذ حقوق و عوارض واردات و صادرات و همچنین واردات، ترانزیت و صادرات کالا را بر عهده دارد. این اصطلاح همچنین به هر بخشی از سازمان گمرک یا ادارات یا زیرمجموعه های اصلی آن اطلاق می شود. به عبارتی در اصطلاح عامه مردم هر یک از اجزاء حقوقی و عوارض ورودی و خروجی، کنترل واردات و صادرات یا هر مورد دیگری در حیطه اختیارات و عملکردهای گمرکی به عنوان گمرک قلمداد می‌شود. بر اساس تعاریف ارائه‌شده می‌توان گفت گمرک سازمانی مالی و اقتصادی است که بر اساس مقتضیات زمان و اراده حکومت‌ها شکل سازمانی و ویژه‌ای به خود گرفته است. بنا به مفاد ذکرشده در قانون وظیفه تطبیق صادرات و واردات با مقررات وضع شده برای ورود و خروج کالا به کشور بر عهده بخش گمرک است. در زیر به این وظایف اشاره‌کرده‌ایم:

 

نقش گمرک در لجستیک 6 | آفکو

الزامات قانونی در صادرات و واردات کالا توسط عاملان موضوع ورود و یا خروج کالا به طور کامل رعایت شود.

رعایت کامل مواردی که درباره ممنوعیت‌ها و یا محدودیت‌ها در قانون به آن اشاره‌شده است.

معافیت‌ها و تخفیف‌های در نظر گرفته شده در قانون در صورت رعایت بند به بند مواد قانونی مربوط به امور واردات و یا صادرات.

عوارض و هزینه‌های وضع‌شده توسط قانون به طور صحیح و کامل وصول نماید.

 

راه‌های متفاوتی برای واردکردن کالا به هر کشوری وجود دارد. شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات حمل و نقل کالای مد نظر برای واردات را از طریق حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی به مرزهای گمرکی کشور وارد می‌کنند. زمانی که کالا به کشور وارد شده و از مرز عبور می‌کند وارد چرخه گمرک می‌شود. اخذ پروانه گمرکی و برگه سبز گمرکی و ترخیص کالا خود بخشی از روند لجستیک محسوب می‌شود. دیگر فرایندهای حمل و نقل و بعضاً بسته‌بندی و ارسال محموله دیگر اجزاء تشکیل‌دهنده فرایند مورد نظر است .

نقش گمرک در لجستیک 7 | آفکو

اساسی‌ترین موضوع فرایند پشتیبانی غیرنظامی فروش و یا رساندن محموله به دست مصرف‌کننده است. اگر هر یک از روندها به خوبی و درستی انجام نپذیرند، اثر مستقیم و غیرقابل انکاری بر هدف این چرخه خواهد گذاشت. مشتری یا همان مصرف‌کننده هدف اصلی موضوع اقتصادی این فرایند است. سلامت کالا و حفظ کیفیت آن در تمام طول فرایند لجستیک متضمن رضایت‌مندی مشتری و در نتیجه پرداخت پول از جانب او خواهد بود. نتیجه فعالیت‌های شرکت لجستیک و ارائه خدمات انواع لجستیک همگی به این موضوع وابسته است. استمرار و برقراری این روند و فعالیت‌های وابسته تماماً به ادامه موضوع تولید و یا واردات منوط می‌شود؛ اما خود تولید و واردات نیز وابسته به تقاضا و نیاز بازار داخلی و بعضاً خارجی است. اگر رضایت‌مندی در بازار از کالا و یا نوع خدمات لجستیکی ارائه شده وجود نداشته باشد، آسیب بزرگی به تمام این مشاغل و حرفه‌ها خواهد خورد و به مرور رو به تعطیلی و رکود خواهند گذاشت. با بیان همه این دلایل درخواهیم یافت که موضوع رضایت مشتری، موضوعی اساسی و تعیین‌کننده است و در حقیقت ضامن حیات فعالیت‌های اقتصادی و تجاری و امور وابسته است.

 

 

آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی

 

امتیاز این نوشته

امتیاز

امتیاز

امتیاز کاربران: 4.55 ( 1 رای)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا