واردات به ایران
واردات و صادرات از مهمترین بخش های تجارت می باشند و ایران از جمله کشورهایی است که در این دو حوزه جزء برترین کشورهای منطقه می باشد. می توان گفت که کشورهای آسیای شرقی عمده ترین وارد کننده های انواع کالا می باشند به عنوان مثال انواع کالاهای وارداتی ایران از کشورهایی مانند چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان می باشد. واردات ایران در حوزه های مختلفی صورت می گیرد که در این بحث از مهمترین لیست کالاهای وارداتی به ایران نام خواهیم برد.
می توان گفت که کشورهای آسیای شرقی عمده ترین وارد کننده های انواع کالا می باشند به عنوان مثال انواع کالاهای وارداتی ایران از کشورهایی مانند چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان می باشد. واردات ایران در حوزه های مختلفی صورت می گیرد که در این بحث از مهمترین لیست کالاهای وارداتی به ایران نام خواهیم برد.
- ماشین آلات و وسایل نقلیه از مهمترین واردات ایران می باشد
با بررسی های انجام شده در گمرک ایران می توان به خوبی متوجه افزایش واردات ماشین آلات و لوازم فنی و یدکی انواع ماشین ها از جمله سنگین و سبک بود. این لوازم بیشتر از بندرهای کشور وارد می گردند. یکی از علت های افزایش واردات خودرو به ایران توجه به صنعت خودروسازی می باشد و علت توجه به این صنعت افزایش اشتغال زایی و افزایش درآمد می باشد. در داخل کشور فعالیت های زیادی برای پیشرفت در این صنعت انجام شده است و حتی برنامه هایی طولانی مدت برای آینده و تعداد تولید ماشین در ایران نوشته شده است.
با توجه به تمام توان کارخانه های تولید ماشین باز نیاز کشور به انواع ماشین ها جبران نمی شود و واردات ایران در زمینه واردات ماشین ها و لوازم فنی آنها به طور مستمر انجام می گیرد بسیاری از تولید کنندگان ماشین که در قدیم کار می کردند از کار کناره گرفته اند و اکثر افرادی که اخیر وارد بازار شده اند قطعات را وارد و به تولید ماشین اقدام می کنند. در لیست واردات ایران در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- جرثقیل های برجی
- قطعات ماشین های حفر زمین
- قطعات برای تولید وسایل حمل و نقل کالا
- لوازم لازم برای ماشین سازی
- ماشین های بافندگی
- واردات مواد شیمیایی از جمله واردات ایران می باشد
انواع مواد شیمیایی به منظور استفاده در بسیاری از کارخانه و مراکز صنعتی و غیر صنعتی با مقدار مختلف از جمله واردات به ایران می باشد. این محصولات یک از بزرگترین محصولات وارداتی به شمار می رود که در صورت عدم ورود مواد اولیه، فعالیت بسیاری از صنایع تعطیل خواهد شد.
واردات ایران در زمینه مواد غذایی
واردات مواد غذایی در بخش های مختلفی به ایران انجام می شود که می توان به ذرت دامی برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی استخوان منجمد گاو اشاره نمود این واردات از اساسی ترین کالا ها در زمینه مواد غذایی می باشند.
واردات گوشی تلفن همراه
واردات گوشی تلفن همراه از طریق واردات با نظارت و یا قاچاق وارد ایران می شود و کسانیکه این کالا را خرید می کنند می توانند با استفاده از کد پروانه الکترونیکی از قاچاق یا عدم قاچاق بودن تلفن همراه مطمئن شوند. برای اطمینان خاطر از صحت واردات به ایران، می توانید از طریق سایت Epl.Irica.Ir/Ecl استعلام کنید.
بازرگانانی که در کار واردات کالا هستند میدانند که محصولات وارداتی به ایران که سود داشته باشند در هر فصل متفاوت بوده و با شرایط مختلف تغییر میکنند.
چگونه محصولات وارداتی را بشناسیم؟
برای شناخت محصولات وارداتی به ایران، باید شرایط را سنجید و سپس اقدام کرد. وارد کردن کالاهای بدون مجوز و غیر استاندارد میتواند موجب زیان اقتصادی شود. برای محصولات وارداتی به ایران که جنبه خوراکی دارند، باید ابتدا، مجوزها و اطلاعات مربوط به آنها را دریافت کرد. برای اقدام در زمینه اجناس خوراکی پر متقاضی، باید پیش از خرید به اخذ مجوز محصولات وارداتی به ایران از سازمان غذا و دارو اقدام کرد.
امروزه ابزاری که در زمینه تکنولوژی کاربرد دارند از پر متقاضیترین محصولات وارداتی به ایران هستند. گوشیهای هوشمند جزو پرسودترین محصولات وارداتی به ایران محسوب میشوند. این نوع گوشیها در چین کم هستند بنابراین واردات این محصولات از چین برای واردکننده ارزان تمام خواهد شد. لوازم دیگر مثل لپ تاپ، گوشی و دیگر ابزارهای الکترونیکی ارزش زیادی دارند و هزینه تولید آنها کم است، بنابراین با خرید این ابزار به قیمت ارزان و افزایش نرخ آنها، میتوان سود بالایی از فروش آنها به دست آورد. بازیهایی که در بازار ارائه میشوند از تنوع زیادی برخوردار هستند و با انتخاب و وارد کردن آنها میتوان سود زیادی را به دست آورد.
واردات لوازم آرایشی یکی دیگر از اجناس پر متقاضی است که سود زیادی دارد. با انتخاب این نوع از اجناس و وارد کردن آن به کشور و فروش آن به قیمت بیشتر میتوان سود بالایی کسب کرد، زیرا در کشور ما متقاضیان این نوع از محصولات زیاد بوده و واردات این نوع محصول تجارتی موفق به شمار میرود. بنابراین میتوان گفت که این محصولات جزو محصولات وارداتی به ایران هستند که سود زیادی دارند. علاوه بر آنچه که گفته شد محصولات وارداتی به ایران، زیاد هستند و برای بسیاری از افراد شناخته شده نیستند.
در بخش صنعت، تولید بسیاری از لوازم بهداشتی، نیازمند مواد اولیه است که باید از کشورهای دیگر وارد شود. این مواد اولیه وارداتی در شرایطی که با ارز مرجع وارد شوند، سود بسیار زیادی برای افراد وارد کننده خواهند داشت. این مواد اولیه گاه با ۵۰درصد سود و در مواردی تا ۱۰۰درصد سود برای واردکننده، خواهند داشت. محصولات وارداتی به ایران نظیر خودرو، از دیگر کالاهایی است که واردات آن، سود زیادی عاید افراد وارد کننده میکند. این دسته از واردکنندگان با ارز مبادلهای یا ارزی که به عنوان ارز مرجع شناخته میشود، خودرو خود را وارد بازار کرده و با ارز نرخ آزاد، آن را میفروشند تا با افت و خیز بازار ارز، ۳۰درصد سود ببرند.
انواع محصولات وارداتی به ایران
محصولات وارداتی به ایران، کالاهای وارداتی مجاز به ایران را در بر میگیرند که صدور یا ورود آنها نیازمند رعایت ضوابط بوده و مجوز لازم ندارد. نوع دیگر از محصولات وارداتی به ایران، کالاهای مشروط هستند که صدور و ورود آنها با کسب مجوز امکانپذیر است. این نوع از کالا مثل گندم و یا فیلمهایی است که شرط ورود آنها داشتن مجوز است. نوع دیگر از محصولات، کالاهای ممنوع هستند که صدور و ورود آنها طبق شرع اسلام، به اعتبار خرید و فروش آنها و به موجب قانون ممنوع است. برای این نوع از محصولات، میتوان مشروبات الکلی را مثال زد.
باید دقت کرد که محصولات وارداتی، شامل کالاهای غیراستاندارد نشوند. زیرا ممکن است کالاهایی با قیمت پایین ارائه شوند که کیفیت خوبی نداشته و یا استاندارد لازم را نداشته باشند. برای وارد کردن کالاهای صنعتی باید از خدمات پس از فروش آن مطمئن شد. در این زمینه باید دلایل ایجاد قیمت پایین برای کالاهای وارداتی بررسی شود و از نمایندگان و تولید کنندگان معتبر که توسط تولید کنندگان اصلی معرفی میشوند محصولات، خریداری شود.
محصولات وارداتی به ایران، از چه کشورهایی میآیند؟
امارات در سالهای اخیر توانسته است عنوان یکی از مهمترین صادر کنندههای محصول به ایران را به خود اختصاص دهد. علاوه بر امارات، کشورهایی مثل چین، هند، کره جنوبی، ترکیه و دیگر کشورها در ردههای بعدی صادر کنندههای کالا به ایران هستند. سهم دیگر کشورها از صدور کالا به ایران در حدود ۱۷.۴۹۱میلیارد دلار است. بیشترین محصولات وارداتی به ایران، در سال گذشته را بین پنج کشور فوق مربوط به هند دانسته و میزان آن را ۱۱۰.۴۹ درصد دانسته است.
در مجموع بررسی در زمینه محصولات وارداتی به ایران، نشان میدهد که واردات کالاهای واسطهای بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص میدهند. بعد از کالاهای واسطهای، کالاهای مصرفی قرار دارند که و کالاهای سرمایهای در آخرین ردیف اجناس وارداتی هستند. برای فعالیت در بخش واردات و موفقیت در آن، باید علاوه بر شناخت محصولات وارداتی پر سود، شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز سنجیده شده و تطبیق داده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.
احاطه بر شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه و آشنایی با نیازهای اقتصادی جامعه و تقاضا برای کالاهای وارداتی دلخواه در بین افراد میتواند به شناخت محصولات مورد نیاز کمک کند. آشنایی با کشورهایی که کالای مورد نظر و مورد نیاز مردم را تولید کرده و با قیمت مناسب عرضه میکنند از دیگر مواردی است که میتواند به فعالان حوزه بازرگانی در زمینه شناخت اجناس وارداتی یاری رساند.
محصولات وارداتی به ایران ممکن است هر نوع کالایی را شامل شود. بنابراین ارائه یک لیست در زمینه تمام کالاها و یا کشورهای صادر کننده مربوط به این محصولات، به صورت کامل ناممکن است. به این منظور تنها محصولات وارداتی به ایران که شناخته شده تر هستند مورد اشاره قرار گرفتهاند.
منبع: باسکول
واردات مواد غذایی در بخش های مختلفی به ایران انجام می شود که می توان به ذرت دامی برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی استخوان منجمد گاو اشاره نمود این واردات از اساسی ترین کالا ها در زمینه مواد غذایی می باشند.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز