انواع کشتیهای کانتینر بر
از قدیم انواع کشتی وظیفه حمل و نقل دریایی، به خصوص حمل و نقل دریایی بینالمللی را به عهده داشتهاند. برای همین امروزه بیشتر کشتیها کشتیهای باربری محسوب میشوند. اما اگر تمام این کشتیها برای حمل بار هستند، چه فرقی بین آنها وجود دارد؟
به عبارت دیگر هر باری شرایط خاص و وسایل حمل و نقل دریایی خاص خودش را دارد. بر این اساس میتوانیم انواع کشتیهای حمل و نقل بین المللی دریایی را بر اساس نوع بار و محصولی که حمل میکنند طبقهبندی و شناسایی کنیم.
کشتیهای کانتینر بر (Container Ships)
کشتی کانتینری یا کشتی بارگنجی (به انگلیسی: Container ship) کشتیهای باربری هستند که تمام بار آنها بارگنج (کانتینر) میباشد که در اصطلاح فنی آن، ترابری بارگنج یا کانتینریزیشن نامیده میشود. کشتیهای کانتینری عموماً ابزار اصلی ایستگاه چندگانه تجارتی میباشند. بارهای این کشتیها عموماً کانتینرهای استاندارد ۸×۲۰ و ۸×۴۰ فوت میباشند. ظرفیت ترابرد برخی کشتیهای کانتینر بر تا نوزده هزار ۱۹۰۰۰ کانتینر هم میرسد.
کشتیهای کانتینری محمولههای مختلف را بار میکنند و از سال ۱۹۰۰ تا کنون مورد استفاده قرار میگیرند. محمولههای آنها میتواند هر چیزی شامل خودروها، کیسههای آرد، ظروف مشروبات و بسیاری از اجناس دیگر در اندازهها و اشکال مختلف میباشد. تخلیه و بارگیری چنین ترکیباتی نیاز به زمان و کارگر زیادی دارد و در نتیجه هم از نظر هزینه و هم از نظر زمانی گرانقیمت دیده میشود. از آنجا که از هزینههای عملیاتی آنها بسیار بالا است، استفاده از کشتی سنتی بهطور پیوسته در حال کاهش است. کشتیهای کانتینری وجود خود را به راننده کامیون آمریکایی، جان مکلین مدیون هستند. در سال ۱۹۳۱، مکلین اولین کامیون خود را که برای ارسال و برداشت بارها از بنادر مختلف مورد استفاده قرار میگرفت، خریداری نمود. در طول این زمان، در حالی که او بیصبرانه منتظر تخلیه محتوای داخل کامیون به کشتی بود، او به راهی کارآمدتر و سریعتر میاندیشید که کشتیها را پر و خالی کند و بتواند در وقت بسیار زیاد و هزینه بالا صرفهجویی کند. اولین کشتی کانتینری در ایالات متحده، آیدیال اکس یک تانکر تی۲ که متعلق به مالکوم مکلین بود که ۵۸ کانتینر فلزی را از نیوارک، نیوجرسی به هوستون، تگزاس در اولین سفر دریاییاش در آوریل ۱۹۵۶ حمل نمود.
در حال حاضر کشتی های کانتینربر به 6 گروه تقسیم می شوند:
الف) کشتی های تغذیه کننده (FEEDER) با ظرفیت بارگیری 100 تا 500 TEU
ب) کشتی های ( FEEDER MAX) با ظرفیت بارگیری 500 تا 1000 TEU
ج) کشتی های (HANDY) با ظرفیت بارگیری 1000 تا 2000 TEU
د) کشتی های (SUB PANAMAX) با ظرفیت بارگیری 2000 تا 3000 TEU
ه) کشتی های (PANAMAX) با ظرفیت بارگیری حداقل 3000 TEU
و) کشتی های (POST PANAMAX) با ظرفیت بارگیری بیش از4000 TEU
کشتیهای کانتینری محمولههای مختلف را بار میکنند و از سال ۱۹۰۰ تا کنون مورد استفاده قرار میگیرند. محمولههای آنها میتواند هر چیزی شامل خودروها، کیسههای آرد، ظروف مشروبات و بسیاری از اجناس دیگر در اندازهها و اشکال مختلف میباشد.
آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز