کلاسهای کالاهای خطرناک – مواد خورنده و کالاهای خطرناک متفرقه
مواد خورنده موادی هستند که در تماس با بافت زنده می توانند در اثر واکنش شیمیایی صدمات شدیدی ایجاد کنند. در صورت نشت این مواد، ممکن است شاهد آسیب یا حتی از بین رفتن کامل سایر محموله های در حال حمل و یا وسایل حمل و نقل باشیم.
هر ماده خطرناک دیگری که در هیچ یک از کلاس های فوق ذکر نشده باشد به عنوان کلاس 9 طبقه بندی می شود.
مواد خورنده
1. در این قسمت «ماده خورنده» به معنای مایع یا جامدی است که اگر برای مدت معینی با بافت زنده تماس پیدا کند، منجر به از بین رفتن کامل آن می شود. مایعی که میزان خوردگی بالایی بر روی فولاد و آلومینیوم دارد نیز یک ماده خورنده است.
2. اگر تجربیات انسانی یا سایر دادهها نشان دهد که خطر یک ماده خاص بیشتر یا کمتر از نتایج آزمایشهای شرحداده شده در بند قبل است، مقامات میتوانند در طبقهبندی خود تجدیدنظر کنند یا تصمیم بگیرند که ماده مورد نظر مشمول قوانین و مقررات این کلاس از کالاهای خطرناک نشود.
3. دادههای به دست آمده از نتایج آزمایشهای پوستی که حداکثر تا 30 سپتامبر 1995 با استفاده از روشهای 49CFR 173 در پیوست A به منظور تعیین مدت زمان مطلوب در معرض ماده خورنده قرار گرفتن به اجرا درآمدهاند ممکن است برای طبقهبندی و تعیین گروه بستهبندی مواد خورندهای که برای پوست انسان خطرناک هستند مورد استفاده قرار گیرند.
4. اگرچه طبقه بندی مواد خورنده شامل دسته بندی اسیدها و بازها می شود، اما جداول مرجع مواد خطرناک به جداسازی مواد خورنده مختلف که با یکدیگر ناسازگار هستند اشاره نمی کند. با این حال، از آنجایی که بسیاری از مواد خورنده هنگام ترکیب با یکدیگر به شدت واکنش نشان می دهند، باید در حین حمل و نقل اقدامات احتیاطی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که آنها به طور تصادفی با یکدیگر ترکیب نمی شوند. همچنین هنگام مدیریت حادثه ناشی از ترکیبی از مواد خورنده باید احتیاط کرد.
کلاس ۹
مواد خطرناک متفرقه
این طبقه بندی شامل موادی می شود که در حین جابجایی خطرناک هستند اما در هیچ یک از دسته های دیگر کالاهای خطرناک قرار نمی گیرند. این کلاس شامل موارد زیر است:
هر گونه خواص بیهوشی، سمی یا مشابهی که ممکن است برای خدمه پرواز آزاردهنده باشد و مانع از انجام کارشان به درستی شود.
- هر ماده با درجه حرارت بالا، ماده خطرناک، ضایعات خطرناک و یا آلایندههای دریایی.
مواد خورنده موادی هستند که در تماس با بافت زنده می توانند در اثر واکنش شیمیایی صدمات شدیدی ایجاد کنند.آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز