گمرک سرخس
پایانه مرزی سرخس به عنوان یکی از مرزهای مجاز زمینی و معبر رسمی ترانزیت و حمل و نقل بین المللی جاده ای در شمال شرقی ترین نقطه ایران اسلامی و در مرز مشترک ایران و ترکمنستان در شهرستان مرزی سرخس و با فاصله ۱۸۶ کیلومتری از مشهد مقدس، همچنین در ۲۷۰ کیلومتری عشق آباد پایتخت کشور ترکمنستان واقع شده است.
ایستگاه سرخس که بزرگ ترین ایستگاه مرزی ریلی کشور است، در ۱۰ کیلومتری شهرستان سرخس قرار دارد و در واقع پل ارتباطی راه آهن اروپا و آسیای میانه است. این پایانه بین سال های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ پایه گذاری شده است و ۲۲ سال از اولین بهره برداری از خط آهن سرخس می گذرد؛ پایانه مرزی سرخس دروازه ای به سوی کشورهای حوزه CIS و آسیای میانه شامل ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان و همچنین شمال کشور افغانستان است.
ویژگی های گمرک سرخس
از ویژگی های پایانه مرزی سرخس قرار گرفتن در بهترین نقطه تلاقی حمل و نقلی ایران اسلامی و ترکمنستان و همچنین قرار گرفتن آن در مسیر تاریخی و باستانی جاده ابریشم و همچنین در کریدور حمل ونقلی شمال- جنوب و شرق به غرب است که از ابعاد مختلف حمل و نقلی و استراتژیکی حائز اهمیت است و موقعیت ممتازی را برای رفت وآمد توریست ها، مبادلات مرزی و حمل ونقل در رویه های مختلف شامل واردات، صادرات و ترانزیت در دو شکل ترانزیت ورودی و ترانزیت خروجی فراهم کرده است.
برای حصول و دستیابی به حداقل زمان تشریفات مرزی امکانات و زیرساخت های مناسبی در پایانه مرزی سرخس از جمله سالن مسافری با مساحتی نزدیک به ۲ هزار مترمربع در بین سال های ۷۹ تا ۸۱ احداث شد که دارای سه گیت عمومی، ارزیابی و امنیتی بوده و سالن جلسات و تشریفات در طبقه دوم است.
منبع: حمل و نقل دنیا رهنورد
ایستگاه سرخس که بزرگ ترین ایستگاه مرزی ریلی کشور است، در ۱۰ کیلومتری شهرستان سرخس قرار دارد و در واقع پل ارتباطی راه آهن اروپا و آسیای میانه است.آفکو | مرجع حمل و نقل بین المللی
امتیاز این نوشته
امتیاز
امتیاز